Syrop z żurawiny
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Syrop z żurawiny nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników, aromatów. Użyliśmy tylko dwóch składników, by otworzyć przed smakującym pełen bukiet smaku i naturalnego aromatu malin. Ten smak często jest miłym wspomnieniem z dzieciństwa, dlatego z dumą strzeżemy tego przepisu. Syrop z żurawiny należy do starych, najprostszych domowych przepisów, które mamy przekazują swoim córkom.
Do tworzenia tego syropu używamy najlepszej klasy owoców, dojrzałych i pełnych soku, które pochodzą z najlepszych odmian. Wyciskamy sok w tłoczni, bez maszyn i automatów – do ostatniej kropli i łączymy go z cukrem, a więc dokładnie tak, jak w dawnych recepturach. Nic więcej, aby ocalić ten prawdziwy smak żurawiny. Dzięki temu możesz się nim cieszyć w dowolnej chwili. Świetnie smakuje i apetycznie wygląda, dlatego można go dodawać do herbaty, wody z lodem, deserów. Ma piękny rubinowy kolor, więc pozwala naprawdę rozwinąć skrzydła kulinarnej fantazji.
Co roku syrop jest certyfikowany znakiem Jakość – Tradycja, który dotyczy produktów o co najmniej 50-letniej tradycji wytwarzania oraz udokumentowanym regionalnym pochodzeniu składników.
Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Dziadunio proponuje stosować syrop w rozcieńczeniu 1:10.
Produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza produktu:
W 100 g:
Energia: 210 kcal/891 kJ
Węglowodany: 52 g; w tym cukry: 50 g
Białko: 0,5 g
Wartość odżywcza produktu:
W 15 g:
Energia: 31 kcal/ 134 kJ
Węglowodany: 7,8 g; w tym cukry: 7,5 g
Białko: 0 g
Butelka zawiera 315 g syropu, co odpowiada pojemności 250ml.